PIERSIC

Cardinal

cardinalEste un soi de baza in plantatiile pomicole industriale. Fructele sunt mijlocii, sferice, cu pielita groasa, galben aurie pe partea umbrita si rosie cu dungi pe partea insorita. Culoarea rosie acopera cea mai mare parte din suprafata. Fructele ingemanate sunt frecvente la acest soi. Recoltarea se face la mijlocul lunii iunie.

Red haven

redhavenPomul este de vigoare mijlocie, cu glandele de pe petiol veniforme iar florile campanulate. Fructul este de marime mijlocie, sferic, usor asimetric, pielita este subtire, fin pubescenta, neaderenta la pulpa, colorata in galben-auriu, acoperita aproape in intregime cu rosu marmorat peste care se suprapune un rosu carmin sub forma de striuri. Pulpa este aurie, cu infiltratii fine de rosu carmin langa sambure. Este foarte buna pentru masa, dulceata si compot. Samburele este destul de mare, invers ovoid, comprimat lateral, cu incrustatii rare si superficiale. Fructele au o foarte buna rezistenta la transport si se maturizeaza in prima decada a lunii august.

Jerseyland

big_piersici_jerseylandPom viguros, cu fructe mijlocii sau mari 170-230g. sferice, usor asimetrice. Pielita galben oranj, acoperita cu rosu închis pe jumatate din suprafata. Pulpa galbena, uneori cu infiltratii puternice de rosu, destul de consistenta, suculenta, fin aromata, buna pentru masa.Se recolteaza în ultima decada a lunii iulie sau prima decada a lunii august, cu 2-4 zile înainte de redhaven.

Babygold

371_thumbnailCaracteristicile fructului: marime mare (150 g). Forma sferica. Coaja este fin pubescenta, de culoare portocalie, acoperita 30-50% de bordo. Pulpa este portocalie, tare, fondanta, dulce, aromata, cu gust bun. Sambure de marime mijlocie. Rezista bine la manipulare. Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie – mare.Epoca de maturare; mijloc de august.

Nectared

nectaredEste un soi american. Fructele sunt mijlocii, sferice, aproape simetrice, de culoare galbena deschis, acoperita pe 70-80% din suprafata cu rosu viu. Pulpa este galbena, potrivit de consistenta, dulce, fin acidulata, buna pentru masa si industrializare. Se maturizeaza concomitent cu soiul Redhaven. Maturitarea de recoltare este inceputul lunii august.