CAIS

Sulmona

caise_sulmonaPomul este de vigoare slaba, cu coroana invers-conica si rodeste predominant pe buchete de mai. Fructele sunt mari si foarte mari, de forma ovoida spre sferica. Culoarea este limonie-portocalie, cu puncte rosii. Se matureaza la sfârsit de iulie, început de august.

 

Cea mai buna de Ungaria

cmb_uCaracteristici tehnice:epoca de înflorire : mijlocie spre târzie; pomi de vigoare mare, distanţa de plantare 5/5 sau 5/4 m; fructificare pe ramuri de rod mijlocii, mixte sau ramificate alternate cu multe buchete; potenţial productiv mediu, alternativ de la un an la altul, între 12-15 tone/ha; Epoca de coacere medie : 13-15 iulie.Fructul:forma : rotundă; mărimea: medie 40-45 g; S.U. = 10-12%; aciditate totală = 0,7-0,8 g% acid malic; pieliţa : galben-portocalie cu puţin roşu carmin pe partea însorită; pulpa:galben-portocalie, foarte suculentă, aromată, neaderentă la sâmbure; sâmbure de mărime medie, miezul dulce.

Timpuriu de Chisinau

451Pomul este de vigoare mijlocie cu coroana globuloasa. Fructele sunt mijlocii, sferice, usor turtite la capete, de culoare galbena-portocalie pe partea insorita si galbena-vrzuie pe cea umbrita. Pulpa este galbena, dulce-acrisoara, slab aromata, neaderenta la sambure. Intre pulpa si sambure ramane un gol apreciabil. Maturitatea de recoltare:sfarsit de iunie.